Polityka prywatności

https://shortest.link Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności została opracowana, aby lepiej służyć tym, którzy są zaniepokojeni sposobem wykorzystywania ich „danych osobowych” (PII) w Internecie. PII, zgodnie z opisem w amerykańskim prawie prywatności i bezpieczeństwie informacji, to informacje, które można wykorzystać samodzielnie lub z innymi informacjami w celu identyfikacji, skontaktowania się lub zlokalizowania pojedynczej osoby lub zidentyfikowania osoby w kontekście. Przeczytaj uważnie naszą politykę prywatności, aby dokładnie zrozumieć, w jaki sposób gromadzimy, wykorzystujemy, chronimy lub w inny sposób przetwarzamy Twoje dane osobowe zgodnie z naszą witryną.
Jakie dane osobowe gromadzimy od osób odwiedzających nasz blog, witrynę internetową lub aplikację?
Przy zamawianiu lub rejestracji na naszej stronie, stosownie do przypadku, możesz zostać poproszony o podanie długiego adresu URL, krótkiego adresu URL lub innych danych, które pomogą Ci w korzystaniu z usługi.
Kiedy zbieramy informacje?
Zbieramy informacje od Ciebie, kiedy wypełniasz formularz lub wprowadzasz informacje na naszej stronie.
Jak wykorzystujemy Twoje dane?
Możemy wykorzystywać informacje, które zbieramy od Ciebie, kiedy rejestrujesz się, dokonujesz zakupu, zapisujesz się do naszego newslettera, odpowiadasz na ankietę lub komunikację marketingową, surfujesz po witrynie lub korzystasz z niektórych innych funkcji witryny w następujący sposób:

• Aby ulepszyć naszą stronę internetową, aby lepiej Ci służyć.
Jak chronimy Twoje dane?
Nie używamy skanowania podatności i / lub skanowania do standardów PCI.
Dostarczamy tylko artykuły i informacje. Nigdy nie pytamy o numery kart kredytowych.
Używamy regularnego skanowania złośliwego oprogramowania.

Twoje dane osobowe znajdują się za zabezpieczonymi sieciami i są dostępne tylko dla ograniczonej liczby osób, które mają specjalne prawa dostępu do takich systemów i są zobowiązane do zachowania poufności informacji. Ponadto wszystkie informacje wrażliwe / kredytowe, które podajesz, są szyfrowane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL).
Wdrażamy różnorodne środki bezpieczeństwa, gdy użytkownik wprowadza, przesyła lub uzyskuje dostęp do swoich danych, aby zachować bezpieczeństwo danych osobowych.
Wszystkie transakcje są przetwarzane przez dostawcę bramy i nie są przechowywane ani przetwarzane na naszych serwerach.
Czy używamy plików cookie?
Tak. Pliki cookie to małe pliki, które witryna lub jej usługodawca przesyła na dysk twardy komputera za pośrednictwem przeglądarki internetowej (jeśli zezwalasz), co umożliwia systemom witryny lub usługodawcy rozpoznanie przeglądarki oraz przechwycenie i zapamiętanie pewnych informacji. Na przykład używamy plików cookie, aby pomóc nam zapamiętać i przetworzyć produkty w Twoim koszyku. Są również używane, aby pomóc nam zrozumieć Twoje preferencje w oparciu o poprzednią lub bieżącą aktywność na stronie, co umożliwia nam świadczenie lepszych usług. Używamy również plików cookie, aby pomóc nam w kompilowaniu zbiorczych danych dotyczących ruchu w witrynie i interakcji w witrynie, abyśmy mogli oferować lepsze doświadczenia i narzędzia w przyszłości.
Używamy plików cookie do:
• Śledź reklamy.
• Skompiluj zagregowane dane o ruchu w witrynie i interakcjach z witryną, aby w przyszłości oferować lepsze doświadczenia i narzędzia. Możemy również korzystać z zaufanych usług stron trzecich, które śledzą te informacje w naszym imieniu.
Możesz zdecydować, aby komputer ostrzegał Cię za każdym razem, gdy wysyłany jest plik cookie, lub możesz wyłączyć wszystkie pliki cookie. Robisz to poprzez ustawienia swojej przeglądarki. Ponieważ przeglądarka jest trochę inna, zajrzyj do menu pomocy przeglądarki, aby dowiedzieć się, jak prawidłowo modyfikować pliki cookie.
Jeśli wyłączysz pliki cookie, niektóre funkcje zwiększające wydajność witryny mogą nie działać poprawnie.Nie wpłynie to na wrażenia użytkownika, które zwiększą wydajność witryny i mogą nie działać poprawnie.
Ujawnienie stron trzecich
Nie sprzedajemy, nie handlujemy ani w żaden inny sposób nie przekazujemy stronom trzecim Twoich danych osobowych, chyba że powiadomimy użytkowników z wyprzedzeniem. Nie obejmuje to partnerów hostingowych witryn internetowych i innych stron, które pomagają nam w prowadzeniu naszej witryny internetowej, prowadzeniu naszej działalności lub obsłudze naszych użytkowników, o ile strony te zgadzają się zachować poufność tych informacji. Możemy również ujawniać informacje, gdy jest to odpowiednie w celu zachowania zgodności z prawem, egzekwowania zasad naszej witryny lub ochrony naszych lub innych praw, własności lub bezpieczeństwa.

Jednak nieosobowe informacje o odwiedzających mogą być przekazywane innym stronom w celach marketingowych, reklamowych lub innych.

Linki stron trzecich
Czasami, według naszego uznania, możemy umieszczać lub oferować produkty lub usługi stron trzecich na naszej stronie internetowej. Te witryny osób trzecich mają oddzielne i niezależne polityki prywatności. W związku z tym nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za treść i działania tych witryn, do których prowadzą łącza. Niemniej jednak staramy się chronić integralność naszej witryny i mile widziane są wszelkie opinie na temat tych witryn.

Google
Wymagania reklamowe Google można podsumować w zasadach reklamowych Google. Zostały wprowadzone, aby zapewnić użytkownikom pozytywne wrażenia. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Używamy reklam Google AdSense na naszej stronie internetowej.
Google, jako dostawca zewnętrzny, wykorzystuje pliki cookie do wyświetlania reklam w naszej witrynie. Wykorzystanie przez Google pliku cookie DART umożliwia wyświetlanie reklam naszym użytkownikom na podstawie poprzednich wizyt w naszej witrynie i innych witrynach w Internecie. Użytkownicy mogą zrezygnować z używania pliku cookie DART, odwiedzając politykę prywatności Google Ad and Content Network.
Wdrożyliśmy:
• Remarketing z Google AdSense
• Raportowanie wyświetleń w sieci reklamowej Google
• Raportowanie danych demograficznych i zainteresowań
• Integracja platformy DoubleClick
Wraz z dostawcami zewnętrznymi, takimi jak Google, używamy własnych plików cookie (takich jak pliki cookie Google Analytics) i plików cookie stron trzecich (takich jak plik cookie DoubleClick) lub innych identyfikatorów stron trzecich razem do kompilowania danych dotyczących interakcji użytkownika z wyświetlenia reklam i inne funkcje usług reklamowych związane z naszą witryną.
Rezygnacja:
Użytkownicy mogą ustawić preferencje dotyczące sposobu reklamowania się przez Google za pomocą strony Ustawienia reklam Google. Możesz również zrezygnować, odwiedzając stronę rezygnacji z Network Advertising Initiative lub korzystając z dodatku Google Analytics Opt Out Browser.
Google reCAPTCHA V2.

Jakie dane zbiera reCAPTCHA?
Przede wszystkim algorytm reCAPTCHA sprawdzi, czy na używanym komputerze znajduje się plik cookie Google.

Następnie do przeglądarki użytkownika zostanie dodany dodatkowy, konkretny plik cookie reCAPTCHA, który będzie przechwytywany – piksel po pikselu – jako pełny obraz okna przeglądarki użytkownika w tym czasie.

Niektóre z obecnie gromadzonych informacji o przeglądarce i użytkowniku obejmują:

Wszystkie pliki cookie ustawione przez Google w ciągu ostatnich 6 miesięcy,
Ile kliknięć myszką wykonałeś na tym ekranie (lub dotknij, jeśli korzystasz z urządzenia dotykowego),
Informacje CSS dla tej strony,
Dokładna data,
Język, w którym ustawiona jest przeglądarka,
Dowolna wtyczka zainstalowana w przeglądarce,
Wszystkie obiekty Javascript
Kalifornijska ustawa o ochronie prywatności w Internecie
CalOPPA to pierwsze prawo stanowe w kraju, które nakłada na komercyjne strony internetowe i usługi online obowiązek publikowania polityki prywatności. Zasięg prawa rozciąga się daleko poza Kalifornię, aby wymagać od każdej osoby lub firmy w Stanach Zjednoczonych (i prawdopodobnie na całym świecie), która prowadzi strony internetowe zbierające dane osobowe od konsumentów w Kalifornii, aby zamieściła widoczną politykę prywatności na swojej stronie internetowej, podając dokładnie informacje osoby lub firmy, którym są udostępniane. – Zobacz więcej na http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf
Zgodnie z CalOPPA zgadzamy się na:
Użytkownicy mogą odwiedzać naszą witrynę anonimowo.
Po utworzeniu niniejszej polityki prywatności dodamy do niej link na naszej stronie głównej lub przynajmniej na pierwszej znaczącej stronie po wejściu na naszą stronę internetową.
Nasze łącze do Polityki prywatności zawiera słowo „Prywatność” i można je łatwo znaleźć na podanej powyżej stronie.
Zostaniesz powiadomiony o wszelkich zmianach w Polityce prywatności:
• Na naszej stronie z polityką prywatności
Może zmienić swoje dane osobowe:
• Wysyłając do nas e-mail
W jaki sposób nasza witryna obsługuje sygnały Do Not Track?
Szanujemy sygnały Do Not Track i Do Not Track, umieszczaj pliki cookie lub używaj reklam, gdy mechanizm przeglądarki Do Not Track (DNT) jest na miejscu.
Czy nasza witryna umożliwia śledzenie behawioralne stron trzecich?
Należy również pamiętać, że zezwalamy na śledzenie behawioralne stron trzecich
COPPA (ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie)
Jeśli chodzi o zbieranie danych osobowych od dzieci w wieku poniżej 13 lat, ustawa o ochronie prywatności dzieci w Internecie (COPPA) daje rodzicom kontrolę. Federalna Komisja Handlu, agencja ochrony konsumentów w Stanach Zjednoczonych, egzekwuje zasadę COPPA, która określa, co operatorzy witryn internetowych i usług online muszą robić, aby chronić prywatność i bezpieczeństwo dzieci w Internecie.

Nie kierujemy oferty specjalnie do dzieci poniżej 13 roku życia.
Czy pozwalamy stronom trzecim, w tym sieciom reklamowym lub wtyczkom, zbierać informacje umożliwiające identyfikację od dzieci poniżej 13 roku życia?
Uczciwe praktyki informacyjne
Zasady uczciwych praktyk informacyjnych stanowią podstawę prawa dotyczącego prywatności w Stanach Zjednoczonych, a zawarte w nich koncepcje odegrały znaczącą rolę w rozwoju przepisów dotyczących ochrony danych na całym świecie. Zrozumienie zasad uczciwych praktyk informacyjnych i sposobu ich wdrażania ma kluczowe znaczenie dla przestrzegania różnych przepisów dotyczących prywatności, które chronią dane osobowe.

Aby zachować zgodność z uczciwymi praktykami informacyjnymi, w przypadku naruszenia danych podejmiemy następujące działania:
Powiadomimy użytkowników za pośrednictwem powiadomienia na miejscu
• W ciągu 7 dni roboczych

Zgadzamy się również na zasadę indywidualnego dochodzenia roszczeń, która wymaga, aby osoby fizyczne miały prawo dochodzić prawnie egzekwowalnych praw w stosunku do osób gromadzących i przetwarzających dane, które nie przestrzegają prawa. Zasada ta wymaga nie tylko, aby osoby fizyczne miały egzekwowalne prawa wobec użytkowników danych, ale także aby osoby fizyczne odwoływały się do sądów lub agencji rządowych w celu zbadania i / lub ścigania nieprzestrzegania przez podmioty przetwarzające dane.
Ustawa CAN-SPAM
Ustawa CAN-SPAM to prawo, które określa zasady dotyczące komercyjnych wiadomości e-mail, określa wymagania dotyczące wiadomości handlowych, daje odbiorcom prawo do wstrzymania wysyłania wiadomości e-mail do nich i określa surowe kary za naruszenia.

Zbieramy Twój adres e-mail w celu:
Aby zachować zgodność z CANSPAM, zgadzamy się na:
• Nie używaj fałszywych lub wprowadzających w błąd tematów ani adresów e-mail.
• Zidentyfikuj wiadomość jako reklamę w rozsądny sposób.
• Dołącz fizyczny adres naszej firmy lub siedziby głównej.
• Monitorowanie usług marketingu e-mailowego innych firm pod kątem zgodności, jeśli taka jest używana.
• Szybko honoruj prośby o rezygnację / anulowanie subskrypcji.
• Pozwól użytkownikom zrezygnować z subskrypcji, korzystając z łącza na dole każdego e-maila.

Jeśli w dowolnym momencie chcesz zrezygnować z otrzymywania przyszłych wiadomości e-mail, możesz wysłać do nas e-mail na adres
abuse@shortest.link, a my niezwłocznie usuniemy Cię z CAŁEJ korespondencji.
Kontakt z nami
Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej polityki prywatności, możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji.

https://shortest.link
abuse@shortest.link
Ostatnio edytowane w 2021-01-11