Масовно скратување на URL-адреси

  Ако треба да ги скратите URL-адресите на големо, на пример, скратете десетици, стотици или илјадници врски истовремено, следете ги следните чекори:
 • Регистрирај се сметка во Shortest.link URL скратувачот.
 • Создадете датотека .csv со Excel.
  • Првата колона мора да содржи долги врски. (Алатката за измама „_clicktime_“ сè уште е дозволена за употреба како СУБИД во придружните врски за да се спречи измама од придружните мрежи. Вие секогаш можете да потврдите дали пробниот клик со соодветно време се појавува во придружниот извештај).
  • Втората колона е опционална, содржи кратки URL-адреси. (Наставките-гео-таргетирање -us, -cn, -fr, итн. Сè уште се дозволени за употреба за пренасочување на сообраќајот кон различни долги врски според земјата на посетителот).
  • Третата колона е опционална, содржи наслови.
 • Најавете се на страницата за администратор.
 • Кликнете на врската “Масовно увоз и скратување”, потоа кликнете на “Избери датотека” (или повлечете и испуштајте датотека на ова копче) и кликнете на “Поставување”.
 • масовно скратувач на url

  Почекајте неколку секунди.
  Ако се појави грешка 502, не обрнувајте внимание на тоа. Само кликнете на копчето “Назад” во прелистувачот, потоа кликнете на “Административен интерфејс” и ажурирајте ја страницата неколку пати.
  Максималниот број на врски што е можно да се скратат истовремено е 5000. Ако не е доволно, пишете за поддршка, ве молам.

  Забрането е да се користи скратувач за врски на најголемиот дел за несакана пошта во која било форма.
  Недозволени се врски за масовно скратување до веб-страници за возрасни, аптека и нелегални страници.